Közkívánatra... GYORSTORTA receptje


Nagyon egyszerű és gyorsan összedobható, ez a nem éppen kalóriamentes tortácska. Íme:

1 liter vízbe tegyél 11 evőkanál búzadarát, 10 evőkanál cukrot és főzd sűrűre! Még melegen szórd meg fél kiló meggyel - lé nélkül! - és jól keverd össze, majd egy nagyobb tepsibe terítsd szét! Mondjuk 25x36cm-es...kb., vagy ilyesmi.

1 liter tejben főzz meg 3 csomag vaníliás pudingport  /a szokásos cukorral/, ha már nem forró, keverj hozzá 10-20 dk vajat, Ramat, vagy amit használni szoktál! Ezt terítsd a grízes masszára - nem baj, ha az még nem hűlt ki - és tedd hidegre, hogy összeálljon!

Fél liter tejszínt verj fel kemény habbá - ez nekem csak az édesített Hulalával sikerült eddig -, majd halmozd a kihűlt massza tetejére és óvatosan egyengesd el, hogy egyforma magassága legyen mindenhol!

Végül, szórd meg csokidarával, vagy kakaóporral, illetve, amivel csak akarod!:) Esetleg - ha kibírjátok -, még egy órára tedd hűtőbe, majd vágd kockákra és tálalhatod! Jó étvágyat!:))

Szerző: csabaildi  2010.09.29. 00:01 2 komment

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://tiffanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr612331046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ki1csoda 2010.10.01. 21:13:21

ez nagyon komolyan nez ki!!!azt hiszem megcsinalom a fiuknak hetvegen:-)

Kathyy 2010.10.09. 22:45:11

Eddig ez a "hangyas" :)) suti volt a kedvencem, de amint elnezegetem ezt a sult pocát, elotte szivesen csemegeznek belole! :)
süti beállítások módosítása