Játék, irodalmat kedvelőknek                                             Bemka 1. pont


Ki tudja, ki az a mai költő, ill. írónőnk, aki jópofa nyelvi leleménnyel írja gyermekverseit, melyet a felnőttek is nagyra értékelhetnek! Ezek mellett sorra jelennek meg nagyon jó elbeszélés és verses kötetei felnőtteknek. Én nagyon kedvelem az írásait! Annyit elárulok, hogy valami közös dolog is van kettőnk életében!:)

Tehát egy nevet kérek és azt, ami közös bennünk! Két jó válasz kell az egy ponthoz!

Idézet, az egyik versikéből: " Áruld el nekem, nagymama,/ milyen állat a nagy mara?/ Van-e nagy feje, nagy hasa?/ Egészben véve nagy maga?/ Kisfiam, szólt a nagymama,/ pici állat a nagy mara./ Mint egy nyúl, de a füle apró:/ de most ezzel egy kicsit hagyj, jó?..."

Határidő: vasárnap reggel  9 óra

Családtagok kíméljenek!:) Kösz!                                   

 

Szerző: csabaildi  2010.05.22. 15:08 8 komment

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://tiffanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr422022995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bmka 2010.05.22. 15:40:32

Nem szabad ilyen könnyű kérdést feltenni.
Valamit kell még kérni melléje.

Kedves Ildi :))

csabaildi 2010.05.22. 16:02:40

@bmka:
Nem, nem! Mondd csak meg!:) 2 kérdés volt! Siess, mert megelőznek!

bmka 2010.05.22. 16:09:30

Tóth Krisztina, ólomüvegezés :)
Nagyon szépek az üvegmunkái, és elolvastam néhány sort tőle. Tetszik :)
Egyébként egy évben születtünk.Ha tudná...:)

batorba 2010.05.22. 21:34:09

NA ÉN UGYAN LEMARADTAM RÓLA...DE MIVEL RÁKERESTEM A NETEN...EZÉRT MEGINT TANULTAM VALAMIT. tÖK JÓK A VERSEK...és hogy még ólomüvegezik is?????
Te Ildi ! lehet még holdas pagonyban is lakik??:-)))))

csabaildi 2010.05.22. 22:18:16

@batorba:
Na, mit szólsz? Hogy holdas pagonyban lakik-e, vagy sem, azt nem tudom - bár most süt a Hold:)-, de biztos nem száz holdas!!!:))) Mondjuk a mienk sem, csak olyan jó így hívni!:)

csabaildi 2010.05.23. 09:34:53

Bemka, gratulálok, nagyon friss voltál és ügyes! Igen, Tóth Krisztináról van szó és az ólomüvegezésről.
Látod, azért nem tudja mindenki és ha tudja, akkor se mindegy, hogy mikor ér be a kommentje! Szerintem ezért is izgalmas a játék, már így hármunknak...:))))

batorba 2010.05.23. 10:11:11

Szeretem amúgy, ha nem kötelező jelleggel tanulhatok valami újat is...ebben csak az a ciki, ha utána nem jut eszembe..:-((( Cetlire még sem írhatok fel mindent??!!!:-)))) Szerintem én öregségemre nagyon hülye leszek...bár azzal csodát fogok végre hajtani, mert ennél hülyébb????......:-))))))

Kis nosztalgiát leírom. Alapvetően névproblémám van. Akár a valós életben, akár csak úgy. Arcról én mindenkit rögtön felismerek....csak utána gondolkodnom kell a nevén. A gimiben a gyerekekkel ezt úgy intéztem el, hogy ha új csoportom volt, akkor az első időszakban mindenkivel kirakattam a padra a neveket egy táblácskán...mert amúgy meg szeretem nevén szólitani a gyermekeket!!:-))
És anno, mikor még Miskolcra jártam irodalomból ( németből) nagyon sokat kellett olvasni. Én szorgalmasan el is olvastam mindent...csak sajna a szereplő neveket nem tudtam megjegyezni, pedig még jegyzeteltem is!!!Rám került a sor a szigorlaton....és hát a 83 éves szigorlatoztató pesti prof. segített ki a nevekkel...ciki!!:-))) Na de ez van!:-)))

csabaildi 2010.05.23. 10:39:41

@batorba:
Nem vagy egyedül!!! Pontosabban, örülök, hogy én nem vagyok egyedül ezzel a problémával!:)
Hallanod kéne, mikor összejövünk egy hasonló korú baráti társasággal és beszélgetünk..., mindenki magyaráz, hogy " tudod, a hogyishívják, na mondd már a nevét!..." És mindenki tudja, hogy kiről, vagy miről van szó, de csak nem tudja mondani, percek múlva jut eszébe! Jól kiröhögjük magunkat! C'est la vie! - mondja a művel francia...
süti beállítások módosítása